MidtbygdMidtbygd, eller Mellombygda, var den minste av de tre bosettingene som ble etablert på sydvestkysten av Grønland da Eirik Raude etablerte norrøne bosettinger i området fra 985. De andre to bosettingene het Vesterbygd og Austerbygd.[1] Midtbygd omtales i noen sammenhenger som en del av Austerbygd.

Midtbygd lå rett nordvest for Austerbygd, og bestod av ca. 20 gårder langs kysten, mot dagens Ivittuut. Denne bygda ble fraflyttet etter Vesterbygd, men før Austerbygd.

På ei øy utenfor Ivittuut er det funnet en gravstein med navnet Ossur Asbjarnarson.

Referanser


  1. ^ Jon Vidar Sigurdsson (2008): 45

Litteratur


Se også

Kategorier: Grønlands historie | Vikingtiden på Grønland | Fraflyttede steder på Grønland | Befolkede områder etablert på 900-tallet


Dato: 18.01.2021 07:57:21 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.