Miami internasjonale lufthavn - nowiki.org

Miami internasjonale lufthavnMiami internasjonale lufthavn
Miami International Airport
IATA: MIA – ICAO: KMIA
Basisdata
FlyplasstypeSivil
EierMiami-Dade County
BetjenerMiami, Florida, USA
Åpnet1928
Høyde2,4 m / 8 ft
25°47′36″N 80°17′26″V
Rullebane(r)
Retning Lengde Banedekke
m ft
8L/26R 2 621 8 600 Asfalt
8R/26L 3 202 10 506 Asfalt
9/27 3 962 13 000 Asfalt
12/30 2 851 9 354 Asfalt
Statistikk (2006)
Passasjerer 38 300 000 (2 011)
Flybevegelser 385 538
Frakt (tonn) 1 830 592
Nettside
www.miami-airport.com/

Miami internasjonale lufthavn

Sjekk lokale AIP for siste oppdateringer

Miami internasjonale lufthavn (engelsk: Miami International Airport) (IATA: MIA, ICAO: KMIA), er en flyplass som ligger i Miami-Dade County i Florida, USA, mellom byene Miami, Hialeah, Doral, Miami Springs.

Flyplassen er en "HUB" for selskapene American Airlines, American Eagle, og Executive Air; i tillegg til godsselskapene Arrow Air, Fine Air, UPS og Federal Express; og charterselskapet Miami Air. Miami International Airport har flyvninger til byer i Nord og Sør-Amerika og Europa, og er Floridas hovedflyplass for langdistansetrafikk, mens de fleste innenriks og lavprisselskapene Fort Lauderdale-Hollywood International Airport og Palm Beach International Airport.

I 2006 reiste 32 533 974 passasjerer gjennom flyplassen, det høyeste antallet siden 11. september 2001.[1]

Innhold

Terminaler, selskaper og destinasjoner


Hovedterminalen på MIA er oval og har sju underterminaler, nummeret fra A til H (B ble revet i 2005) mot klokka. Avgangshallen ligger i andre etasje, mens pass/visum kontrollen og baggasjebåndene ligger i 1. etasje. Alle utgangene er lagt slik at ankommne passasjer kan gå rett til ankomsthallen eller til pass/visumkontrollen. Terminal E her en tredje etasje med en enskinnebane om frakter passasjerer mellom terminalene.

Det ligger et parkeringshus rett ved terminalen og som er koblet sammen med terminalen med en gangbro. Det er en helikopterlandingsplass på taket på parkeringshuset.

Terminal A

Terminal A er akkurat bygd på flyplassen og vil etterhvert bli en del av American Airlines' Nordlige terminal. Terminalen huser mange American innenriks og internasjonale flyvninger, enda alle selskapets innsjekkingsfasiliteter er i terminal C og D. Både American og British Airways har lounge fasiliteter i terminal A. 17. mai , 2006, åpnet American Airlines sin andre Admirals Club lounge på Miami International i Terminal A.

Terminal C

Terminal C inneholder fire utganger tilpasset små-til-medium jetfly slik som Boeing 737 eller Boeing 757. American bruker disse utgangene til innenriksflyvningerog noen flyvninger til Sentral-Amerika og Karibien. Terminal C inneholder også innsjekkingsfesilitetene for Americans internasjonale flyvninger. I American Airlines/North Terminal-prosjektet, vil Terminal C bli revet for å bygge nye utganger der terminalen ligger.

Terminal D

Terminal D var en av de opprinnelige terminalene og er beregnet å bli oppbygd til den den nye Terminal Nord. American bruker terminalen til innenriks og internasjonale flyvninger. Innsjekkingsskrankene i terminal D er for innenriks og karaibiske destinasjoner. American har også en av sine Admirals Club i terminalen.

Terminal E

Terminal E er delt opp i to deler: En med broer, kalt "low E," og den andre en "satellite terminal", kalt "high E," koblet til flyplassens enskinnebane. Low E blir mest brukt av American Airlines; high E blir mest brukt av de andre selskapene.

Terminal F

Terminal G

Terminal H


Charterselskaper

De fleste charterselskapene har innsjekking på terminal E, og bruker "high E" fjern terminal til utganger.

Referanser


  1. ^ «Arkivert kopi» . Arkivert fra originalen 29. september 2007. Besøkt 22. april 2007. 

Eksterne lenker

Kategorier: Flyplasser i Florida | Miami | Miami-Dade County | Flyplasser åpnet i 1928 | 1928 i USA | 1920-årene i Florida
Kilde: Wikipedia - https://.wikipedia.org/wiki/Miami internasjonale lufthavn (Forfattere [Historie])    Tillatelse: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.


Dato: 23.08.2020 08:53:46 CEST - Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke LinkFang.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.