MessinastredetMessinastredet, også kalt Messinasundet, er et smalt sund mellom den østlige spissen av Sicilia og den sørlige spissen av Italias fastland. En naturlig virvelstrøm dannes der, og denne har feilaktig blitt knyttet til legenden om Kharybdis.

Ferge binder Messina (Sicilia) med fastlandet ved Villa San Giovanni i Calabria. Det går også hydrofoil mellom Messina og Reggio di Calabria.

I 19561957 ble det bygget et luftspenn over Messinastredet for overføring av elektrisk kraft. Luftspennet har nå blitt erstattet av en undersjøisk kabel, men de to mastene står fremdeles og er nå vernet.

Hvert femte til tiende år har det blusset opp heftige debatter i Italia om bygging av en bro som vil kunne forbinde øya Sicilia med fastlandet. Tanken har vært å bygge en hengebro. Dette vil i så fall bli den hengebroen med det lengste frie spennet i verden, på 3300 meter. Til sammenlikning er broen over Storebelt 1624 m, og Askøybroen 850 m. Mellom hver debatt har det blitt gjort teknologiske fremskritt som gjør broen mer og mer realistisk. Den store seismiske aktiviteten og de til dels kraftige vindene i området er kanskje hovedargumentene for motstanderne av broprosjektet. Konstruksjonen var egentlig tenkt påbegynt i 2006, men er nå blitt stoppet. Arbeidet ble beregnet til å ta seks år og koste 4.6 milliarder euro.

Eksterne lenker

Kategorier: Italias geografi | Sicilia


Dato: 16.01.2021 02:22:32 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.