MelillaMelilla
Ciudad Autónoma de Melilla (Spansk)

Land Spania
StatusAutonom by
HovedstadMelilla
TidssoneUTC+1
Postnummer52001
Retningsnummer952
Areal12,3 km²
Befolkning73 460 (2009)
Bef.tetthet5 972,36 innb./km²
Bystatus14. mars 1995
NettsideNettside
Politikk
OrdførerJuan José Imbroda (Partido Popular) (2000)
Posisjonskart
Melilla (Spania)

Melilla

Melilla er en selvstyrt spansk eksklave som ligger i Marokko på kysten av Nord-Afrika. Den ble forvaltet som en del av Málaga-provinsen før den ble autonom 14. mars 1995. Byen er en frihavn, og den viktigste inntektskilden er fiske.

Marokko gjør krav på byen, sammen med den andre autonome byen Ceuta og en rekke spanske øyer. Disse områdene var aldri en del av Spansk Marokko, og Melilla har vært spansk siden 1497. Da den spanske kolonien fikk uavhengighet i 1956, fulgte ikke disse områdene med inn i den nye staten Marokko, som består av det tidligere Spansk Marokko og Fransk Marokko.

Se også


Eksterne lenker

Kategorier: Byer i Spania | Spanias autonome regioner | Omstridte områder | Frihavner


Dato: 16.01.2021 02:52:29 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.