MbabaneMbabane
Land Eswatini
DistriktHhohho
Grunnlagt1902
TidssoneUTC+2:00
PostnummerH100
Areal150 km²
Befolkning95 000 (2003)
Bef.tetthet632,49 innb./km²
Høyde over havet1 243 meter
NettsideNettside
Posisjonskart<div class="mw-collapsible-content" style="margin:0 auto;width:Uttrykksfeil: Uventet <-operatorpx; text-align:center;">Lua-feil i Modul:Kartposisjon/multi, linje 75: Kunne ikke finne angitt kartdefinisjon. Verken "Modul:Kartposisjon/data/Eswatini" eller "Mal:Kartposisjon Eswatini" finnes.

Mbabane

Mbabane er hovedstaden i Eswatini, i den forstand at regjeringen har sete her. Byen ligger ved elven Mbabane og sideelven Polingane i Mdimbafjellene.

Byen vokste etter at landets administrasjonssentrum ble flyttet fra Manzini i 1902, og har en beregnet folkemengde på 70 000 (2003).

Mbabane nærmeste grense til Sør-Afrika er Piggs Peak, og selv om swazi er hovedspråket, brukes også engelsk i stor utstrekning. Mbabane, som resten av Eswatini, har viktige inntekter fra turisme og sukkereksport.

Vennskapsbyer


Eksterne lenker


Kategorier: Hovedsteder i Afrika | Byer i Eswatini | Befolkede områder etablert i 1902 | 1902 i Afrika


Dato: 16.01.2021 08:26:37 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.