Mazar-e SharifMazar-e Sharif
Land Afghanistan
ProvinsBalkh
TidssoneUTC+04:30
Areal83 km²
Befolkning427 600 (2017)
Bef.tetthet5 151,81 innb./km²
Høyde over havet380 meter

Mazar-e Sharif

Mazār-e Sharīf, også kjent som Mazar-e-Sharif, Mazar-i Sharif, Mazar-i-Sharif og Mazari Sharif (Persisk: مزار شریف), er en by nord i Afghanistan og er administrasjonssenteret i Balkh-provinsen. Det dominerende språket i byen er dari.

Etter at Taliban tok kontroll over mesteparten av Afghanistan, forble Mazar-e Sharif et støttepunkt for motstandsgruppene i flere år. Mellom mai og juli 1997 prøvde Taliban å ta kontroll over byen, men mislyktes. De lyktes i å ta byen 8. august 1998, det har blitt rapportert at dette førte til et blodbad.

Innhold

NATOs nærvær gjennom ISAF


PRT/Mazari Sharif

PRT/Mazari Sharif ligger i byen. Denne stabiliseringsstyrken har soldater fra Sverige og Finland, som er innkvartert ved Camp Northern Lights, i det sørøstre hjørnet av byen.

ISAF Regional Command North

ISAF har et regionalt hovedkvarter (utafor byen) som styrer 5 stabiliseringsstyrker, av de 26 ISAF-stabiliseringsstyrkene i Afghanistan. På Camp Marmal, utafor byen, ligger Regional Command North.

Camp Nidaros er soldater fra Latvia og Norge stasjonert, under ledelse av en norsk ISAF-offiser. Denne militærleiren ligger innenfor Camp Marmal.

Eksterne lenker

Kategorier: Byer i Afghanistan | Islams hellige byer


Dato: 16.01.2021 03:41:05 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.