Matteusevangeliet (film)Matteusevangeliet
orig. Il Vangelo secondo Matteo
Generell informasjon
SjangerHistorisk drama
Utgivelsesår1964
Prod.landItalia
Lengde2 t. 17 min.
SpråkItaliensk
Aldersgrense16 (Norge)
Bak kamera
RegissørPier Paolo Pasolini
ProdusentAlfredo Bini
ManusforfatterPier Paolo Pasolini
MusikkLuis Enríquez Bacalov
Carlo Rustichelli
SjeffotografTonino Delli Colli
Foran kamera
Hovedrolle(r)Enrique Irazoqui
Annen informasjon
FilmformatSort-hvitt / 1.66 : 1
Premiere4. september 1964 (Venezia FF)
Eksterne lenker

Matteusevangeliet [1] (italiensk originaltitell: Il vangelo secondo Matteo) er en italiensk historisk dramafilm fra 1964 med manus og regi av Pier Paolo Pasolini. Filmen tar for seg Matteusevangeliet i Bibelen, som handler om Jesu liv og gjerninger fra fødsel til oppstandelse. Rollen som Jesus spilles av Enrique Irazoqui.

Den vant to priser ved Filmfestivalen i Venezia.[2]

Rollista (utvalg)


Referanser


Eksterne lenker

Kategorier: Italienske dramafilmer | Historiske filmer | Biografiske filmer | Italienskspråklige filmer | Filmer fra 1964 | Filmer satt i oldtiden | Filmer om religion | Sort-hvitt-filmer | Matteusevangeliet


Dato: 17.01.2021 02:13:46 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.