Massachusetts Institute of TechnologyMassachusetts Institute of Technology
MottoMens et Manus
Grunnlagt1862
TypePrivat forskningsuniversitet
PresidentL. Rafael Reif
Beliggenhet Cambridge
Studenter10 894
Nettstedmit.edu

Massachusetts Institute of Technology

Massachusetts Institute of Technology (MIT) er et kombinert forskningsinstitutt og universitet i Cambridge, Massachusetts, USA, grunnlagt av William Barton Rogers i 1862.

MIT er regnet blant de verdensledende, akademiske institusjonene innen teknologi og vitenskap, i tillegg til mange andre felt, blant annet administrasjon, økonomi, lingvistikk, politisk forskning og filosofi. Det inntar i 2008 niendeplass globalt på Times´ liste over verdens beste universiteter.[1] En liste utarbeidet av Teknisk Ukeblad utarbeidet året før, i 2007, plasserer MIT på 2.-plass globalt, der det er tatt hensyn til de tre mest kjente internasjonale universitetsrankingene (ARWU – Shanghai Jiao Tong University, The Times Higher QS World University Rankings og Webometrics)[2]

Betydningsfulle bidrag i utviklingen av datamaskiner, Internett og annen avansert teknologi kommer fra MIT. Lærestedet er bl.a. et senter for utviklingen av fri programvare-bevegelsen. Også FN-fenomenet 100 dollar laptop har sitt utspring her.[trenger referanse]

I 2006 var det 10 253 studenter ved MIT, og skolepengene var samme år på USD 33 600. Det gis eksamener opp til doktorgradsnivå (Ph.D).

Referanser


  1. ^ Times Arkivert 21. november 2008 hos Wayback Machine. – THES QS Top Universities, 201-300.
  2. ^ De beste universitetene , Teknisk Ukeblad 9. november 2007

Eksterne lenker


Denne artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.Kategorier: Massachusetts Institute of Technology | Utdanningsinstitusjoner etablert i 1862 | 1862 i USA


Dato: 16.01.2021 02:32:08 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.