Mario Francesco PompeddaMario Francesco Pompedda
Født18. april 1929
Ozieri
Død18. oktober 2006[1] (77 år)
Roma
Utdannet ved Gregoriana, Det pavelige lateranuniversitet, Pontificio Istituto Biblico
Beskjeftigelse Katolsk prest (1951–)[2], dommer
Nasjonalitet Italia (19462006), Kongedømmet Italia (19291946)
Våpenskjold

Mario Francesco Pompedda (født 18. april 1929 i OzieriSardinia i Italia, død 18. oktober 2006 i Roma) var en av Den katolske kirkes kardinaler, og prefekt for Den apostoliske signatur i Vatikanet, den katolske kirkes «høyesterett».

Mario Francesco Pompedda ble presteviet i 1951 og fordypet seg deretter i kirkerett og bibelteologi. Fra 1955 arbeidet han på forskjellige nivåer i Vatikanets rettsapparat, blant annet som dommer ved Den romerske Rota og, fra 1998, som prefekt for Den apostoliske signatur. Han ble bispeviet samme år, og kreert til kardinal i 2001. Han trådte tilbake i 2004.

Referanser


  1. ^ www.fiu.edu
  2. ^ katolsk hierarki ID pompedda

Eksterne lenkerForgjenger:
 Zenon Grocholewski 
Prefekt for Den apostoliske signatur
Etterfølger:
 Agostino Vallini Kategorier: Fødsler i 1929 | Dødsfall i 2006 | Italienske kardinaler | Italienske katolske biskoper | Personer fra provinsen Sassari


Dato: 16.01.2021 03:41:35 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.