Manchester lufthavn - nowiki.org

Manchester lufthavnManchester lufthavn
Manchester Airport
IATA: MAN – ICAO: EGCC
Basisdata
FlyplasstypeSivil
EierManchester Airport Group
OperatørManchester Airport Group
BetjenerManchester, Storbritannia
Åpnet1934
Høyde78 m / 257 ft
Rullebane(r)
Retning Lengde Banedekke
m ft
06L/24R 3 048 10 000 Asfalt
06R/24L 3 047 9 997 Asfalt
Statistikk (2011 (2007 for frakt))
Passasjerer 18 892 756
Flybevegelser 167 469
Frakt (tonn) 150 849
Nettside
www.manchesterairport.co.uk

Manchester lufthavn

Sjekk lokale AIP for siste oppdateringer

Manchester lufthavn (IATA: MAN, ICAO: EGCC) er hovedflyplassen i Manchester i England. Flyplassen ble åpnet i juni 1938 og het da Ringway Airport før den under andre verdenskrig ble kjent som RAF Ringway. Fra 1975 ble det bestemt at Manchester International Airport skulle brukes. Flyplassen ligger mellom Cheshire og Manchester i Stor-Manchester.

Innhold

Ruter og selskaper


Manchester lufthavn har tre sammenkoblede terminaler, som lar passasjerene bevege seg mellom terminalen uten å trenge å gå ut. Terminalene 1 og 3 ligger i det samme bygget og er derfor koblet sammen med en gangbro. Terminalene 1 og 2 er koblet sammen med skywalk, en passasje som går under rullebanen, med rullebånd for å hjelpe passasjerene med den lange turen. Nede ved skywalken ligger jernbanestasjonen, noen butikker og et Radisson SAS Hotell.

Terminal 1

Terminal 1 benyttes til internasjonal trafikk og den brukes av både ruteselskaper og charterselskaper. Dette er også terminalen der både MyTravel and Jet2.com har base. Terminalen åpnet i 1962 og har gått igjennom mange oppgraderinger siden da. Den foreløpige passasjerstrømmen er i underkant av 10 millioner passasjerer per år. Nå blir Terminal 1 renovert for å kunne betjene flere fly om gangen.

Terminal 2 Internasjonal

Terminal 2, som åpnet i 1993, blir benyttet primært til langdistansefly og charter trafikk. Noen andre internasjonale europeiske selskaper bruker også denne terminalen. Disse er blant annet KLM og Air Malta. Terminalen har 15 utganger, og 14 av disse er broer. Terminal 2 er planlagt å bygges ut slik at den kan betjene opp til 7.5 millioner passasjerer i året. Dette er et pågående prosjekt som vil bli påbegynt de neste årene.

Terminal 3

Terminal 3 var tidligere kjent som Terminal 1 Innenriks og ble åpnet av Prinsesse Diana Før den ble ombygd og omdøpt på 90-tallet når BA Connect bestemte av Manchester skulle være en av selskapets baser. Terminalen blir hovedsakelig brukt av British Airways, Oneworld, bmibaby og innenriks trafikk. Terminalen har 18 utganger, 14 er tilkoblet en bro. Terminal 3 planlegger fortiden en utvidelse for å kunne utvide kapasiteten fra dagens 5.0 millioner passasjerer per år.

Referanser


Eksterne lenker

Kategorier: Flyplasser i England | Manchester
Kilde: Wikipedia - https://.wikipedia.org/wiki/Manchester lufthavn (Forfattere [Historie])    Tillatelse: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.


Dato: 23.08.2020 07:59:44 CEST - Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke LinkFang.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.