MaltakanalenMaltakanalen er en kanal som skiller den europeiske øya Malta fra sørspissen av den italienske øya Sicilia. Kanalen danner en naturlig landegrense mellom Italia og Malta samt fungerer som en sjøvei til Europa for det maltesiske folket.

Under andre verdenskrig var farvannet i dette området åsted for flere sjøslag mellom de allierte og aksemaktene. Kanalen ble også tungt minelagt av italienske sjøstyrker for å hindre alliert tilførsel av livsnødvendige forsyninger til Malta, som den gang var en britisk koloni. I tillegg ble det i tidligere dager utkjempet andre sjøslag her mellom blant annet johanitterordenen og osmanske pirater samt under punerkrigene, som fant sted fra 264 f.Kr. til 146 f.Kr.

Denne Maltarelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den .Kategorier: Maltas geografi | Middelhavet


Dato: 18.01.2021 12:04:30 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.