MIMAROPAMIMAROPA er en region i Filippinene som er flere øyer sør og sørvest for hovedøya Luzon. Befolkningen var på 2 744 671 innbyggere ved folketellingen i 2010, på et areal av 27 456 km².[1] Navnet er et akronym dannet av navnene på regionens provinser: Occidental Mindoro, Oriental Mindoro, Marinduque, Romblon, Palawan. Administrativt hovedsete er Calapan City.

Det forelå en beslutning fra våren 2005 at provinsen Palawan ikke lengre skulle tilhøre regionen men overføres til Western Visayas. Dette ble imidlertid lagt på is etter en by beslutning fra august samme år, och provinsen tilhører fortsatt regionen.

Regionen ble dannet i 2002 ved at regionen Southern Tagalog ble oppdelt i CALABARZON og MIMAROPA. Regionen består totalt av 71 kommuner og 2 byer.

Språk


De språk som tales av hjemsrtavnsbefolkningen i MIMAROPA er:

Referanser

Kategorier: Filippinenes regioner | Akronymer


Dato: 17.01.2021 06:57:51 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.