LuccaSe også: Lucca (provins)
Lucca

Land Italia
Region Toscana
Provins Lucca
StatusKommune
Postnummer55100
Retningsnummer0583
Areal185,79 km²[1]
Befolkning89 243[2] (2018)
Bef.tetthet480,34 innb./km²
Høyde over havet19 meter
ISTAT-nummer046017

Lucca

Lucca er en by i Toscana med 90 000 innbyggere. Den ligger i provinsen Lucca. Det er en av de rikeste og best bevarte byer i Nord-Italia.

Lucca ble grunnlagt av etruskerne og ble en romersk koloni i 180 f.Kr. I det tiende og ellevte århundre var Lucca hovedstaden i det føydale markgrevskapet Toscana, underlagt den tysk-romerske keiser.

Byen ble i 1806 overtatt av Napoleon, og ble deretter et bourbonsk hertugdømme. Keiserens søster Elisa Bonaparte (1777–1820) ble storhertuginne av Lucca.

Byen opphørte som selvstendig nasjonal enhet ved Italias samling.

Byen er omgitt av en intakt og meget omfattende og bred bymur.

Lucca er Giacomo Puccinis fødested. Casa de Puccini er åpen for allmennheten, og i Torre del Lago, hvor Puccini hadde et hus, finner en Puccini-operafestival sted hvert år i september.

Innhold

Attraksjoner


Kjente personer med tilknytning til Lucca


Lucca i litteraturen


Referanser


  1. ^ «Superficie di Comuni Province e Regioni italiane al 9 ottobre 2011» . Istituto nazionale di statistica. Besøkt 16. mars 2019. 
  2. ^ «Popolazione Residente al 1° Gennaio 2018» . Istituto nazionale di statistica. Besøkt 16. mars 2019. 

Eksterne lenker

Kategorier: Byer i Toscana | Kommuner i provinsen Lucca


Dato: 15.01.2021 09:31:23 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.