LobambaLobamba
Land Eswatini
DistriktHhohho
TidssoneUTC+2:00
Befolkning5 800 (2003)
Høyde over havet694 meter
Posisjonskart
Lobamba (Swaziland)

Lobamba

Lobamba er den tradisjonelle og lovfesta hovedstaden i Eswatini. Parlamentet og dronningmora holder til i byen. Mbabane er imidlertid landets de facto hovedstad, ettersom blant annet regjeringa holder til der. Lobamba har rundt 5 800 innbyggere (2003). Den befinner seg vest i landet, i distriktet Hhohho, 16 km fra Mbabane. Lobamba ligger også ved grensa til Mantenga naturreservat.
Kategorier: Byer i Eswatini | Hovedsteder i Afrika


Dato: 17.01.2021 06:20:37 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.