LiguriaLiguria
Regione Liguria

Land Italia
StatusRegion
Grunnlagt1970
Adm. senterGenova
Areal
 – Totalt
Rangert som nr. 18
5 420 km²
Befolkning
 – Totalt
Rangert som nr. 12
1 572 197 (2001)
Bef.tetthet290,1 innb./km²
Høyde over havet250 meter
Provinser/
storbyområder
Genova
Imperia
La Spezia
Savona
Kommuner235
Politikk
PresidentGiovanni Toti
Beliggenhet

Liguria

Liguria er en kystregion i nordvest-Italia, og landets tredje minste. Den grenser til Frankrike i vest, Piemonte i nord, og Emilia-Romagna og Toscana i øst. I sydvest grenser den til Det liguriske hav.

Regionen har et areal på 5 410 km² og en befolkning på 1,76 millioner. Liguria er inndelt i tre provinser og et storbyområde: Genova, Imperia, La Spezia og Savona.

Allerede i romertiden ble regionen betegnet som Liguria. I middelalderen var den delt opp i en rekke bystater, den mest kjente var republikken Genova, som ved slutten av det 13. århundre underla seg hele dagens region. 17971815 var området okkupert av Frankrike, og ble deretter en del av Kongeriket Sardinia, som i 1861 ble til Kongeriket Italia.

Liguria omfatter den italienske riviera, med bl.a. Cinque Terre, og er kjent for sin vinproduksjon.

Hovedstaden i regionen er Genova. Andre kjente byer inkluderer:

Eksterne lenker

Kategorier: Liguria


Dato: 15.01.2021 09:30:55 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.