Lian (plante)


(Omdirigert fra Lianer)


Lian er en vedaktig klatreplante. Den har en eller flere stammer som ikke er selvbærende, og som enten vokser opp fra bakken ved å klamre seg fast til underlaget ved en festeanordning, vokser ved å slynge seg rundt andre planter eller trær, eller vokser nedover ved hjelp av tyngdekraften. Lianer kan bli inntil 100 meter lange. De tynne stammene transporterer vann og næringsstoffer til plantens blader og frukter.

Lianer er ikke en taksonomisk gruppe av planter, men en fellesbetegnelse på planter med en spesiell vekst. Lianer forekommer i mange plantefamilier.

Lianer er spesielt viktige i tropisk regnskog og tropisk lauvfellende skog, men finnes også andre steder. I Norge kan eføy og vivendel betraktes som lianer.

Galleri


Denne botanikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den .Kategorier: Botanikk | Klatreplanter


Dato: 18.01.2021 12:21:56 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.