Larnaka internasjonale lufthavn - nowiki.org

Larnaka internasjonale lufthavnLarnaka internasjonale lufthavn
Διεθνές Aεροδρόμιο Λάρνακας
Larnaka Uluslararası Havaalanı
IATA: LCA – ICAO: LCLK
Basisdata
FlyplasstypeSivil
EierCyprus Dept of Civil Aviation
BetjenerLarnaka og Kypros
Høyde2 m / 8 ft
34°52′44″N 33°37′49″Ø
Rullebane(r)
Retning Lengde Banedekke
m ft
04/22 2 980 9 776 Asfalt
Nettside
www.cyprusairports.co.cy

Larnaka internasjonale lufthavn

Sjekk lokale AIP for siste oppdateringer

Larnaka internasjonale lufthavn (IATA: LCAICAO: LCLK) (engelsk: Larnaca International Airport, gresk: Διεθνές Aεροδρόμιο Λάρνακας) er en internasjonal lufthavn som ligger nær byen LarnakaKypros. Lufthavnen er landets hovedinnfallsport hva gjelder flytrafikk og turistnæring, og hadde i 2005 5,2 millioner reisende. Lufthavnen har én passasjerterminal. I 2008 ble det gamle terminalbygget stengt og et nytt terminalbygg ble bygget.

Historie


Lufthavnen ble konstruert i all hast i 1974 etter den tyrkiske invasjonen av Kypros, en invasjon som førte til at den allerede eksisterende lufthavnen ved hovedstaden Nikosia ble stengt. Lufthavnen er bygget på en tidligere landingsplass, og etter at nye Larnaka lufthavn stod ferdig stasjonerte Cyprus Airways seg der. I dag har lufthavnen et bredt rutenett i Europa og Midtøsten.

Eksterne lenker


Denne artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.Kategorier: Flyplasser på Kypros
Kilde: Wikipedia - https://.wikipedia.org/wiki/Larnaka internasjonale lufthavn (Forfattere [Historie])    Tillatelse: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.


Dato: 24.08.2020 07:40:27 CEST - Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke LinkFang.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.