Laguna de BayLaguna de Bay
Areal900[1] km² 
Høydemoh.
Omkrets286 km 
Dybde20 m (maks)
2-2,5 m (snitt)
UtløpPasig (elv)
Beliggenhet
Laguna de Bay (Filippinene)

Laguna de Bay (Filipino: Lawa ng Laguna) er Filippinenes største innsjø og ligger på øya Luzon. Innsjøen er Sørøst-Asias tredje største ferskvannssjø etter areal, etter Tonlé Sap og Tobasjøen. Innsjøen ligger i hovedstadsområdet Metro Manila og provinsene Rizal og Laguna. Innsjøens areal er 900 kvadratkilometer[1] . Innsjøen er relativ grunn med en gjennomsnittlig dybde på 2-2,5 meter, og største dybde på 20 meter. Det er ni øyer i innsjøen, den største av dem er Talim med et areal på 28 kvadratkilometer.

Innsjøen dreneres av elva Pasig, som munner ut i Manilabukta. Innsjøen ligger bare en meter over havnivå, og ved lavt vannivå i Lago de Baya og høyvann i Manilabukta vil saltvann renne fra Manilabukta til innsjøen gjennom Pasig.

Innsjøen er en viktig drikkevannskilde og transportåre, og spiller også en rolle innen kraftproduksjon og flomkontroll. Fiskeri og akvakultur er betydelige næringer for lokalsamfunnene rundt innsjøen. I 2000 ble det anslått at samla produksjon fra Laguna de Bay fra fiskeri og akvakultur utgjorde 47000 tonn fisk og 86000 tonn skjell og skalldyr.[2]

Bildegalleri


Referanser


  1. ^ a b «Laguna de Bay Region - Quick Facts & Figures» . llda.gov.ph. Laguna Lake Development Authority. 2010. Arkivert fra originalen 19. august 2013. Besøkt 30. november 2013. 
  2. ^ Laguna Lake Development Authority Arkivert 10. februar 2012 hos Wayback Machine.Kategorier: Filippinenes geografi | Metro-Manila | Drikkevannsreservoarer | Luzon | Laguna | Rizal


Dato: 17.01.2021 11:35:16 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.