LabradorsjøenLabradorsjøen (engelsk: Labrador Sea, fransk: Mer du Labrador) er et randhav i det nordlige Atlanterhavet, mellom Newfoundland og Labrador og Grønland.[1] Ei linje fra Kapp Farvel på Grønland til Kapp St. Francis på østspissen av Newfoundland danner grense mot sjølve Atlanterhavet, mens 60°N er satt som grense mot Davisstredet i nord.

Areal ca. 1 mill. km². Største dyp ca. 4 000 m.[2]

Referanser


  1. ^ Encyclopædia Britannica - Labrador Sea , besøkt 26. januar 2019.
  2. ^ Store Norske Leksikon - Labradorsjøen , besøkt 26. januar 2019.
Kategorier: Atlanterhavet | Canadas geografi | Grønlands geografi | Nordvestpassasjen


Dato: 17.01.2021 01:15:17 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.