LATAM Airlines


(Omdirigert fra LAN_Airlines)


LATAM Airlines Group S.A. er et flyselskap med baser i Sør-Amerika, dannet etter at flyselskapene LAN og TAM fra hhv Chile og Brasil fusjonerte i 2012. Selskapet er et av de største flyselskapene i Sør-Amerika og flyr til 133 destinasjoner nasjonalt og internasjonalt med en flåte på 319 fly. Dette omfatter flytyper som Boeing 737, Boeing 767, Airbus A318, Airbus A319, Airbus A320 og Airbus A340. Fra 2000 til 2020 var LATAM medlem i selskapsalliansen Oneworld.[1]

Historie


Selskapet ble grunnlagt i 1929 under navnet «Línea Aeropostal Santiago-Arica». I 1932 forandret det navn til LAN Chile (Línea Aérea Nacional Chile). Selskapet var statlig eid frem til 1989 da selskapet ble privatisert og fikk blant annet SAS inn på eiersiden. I 2000 gikk LAN Chile inn i alliansen OneWorld. Selskapet kjøpte seg inn i LAN Peru i 2002 og etablerte samme år selskapet LAN Ecuador. LAN Chile skiftet navn til LAN Airlines i 2004. I 2005 etablerte LAN datterselskapet LAN Argentina.

Referanser


  1. ^ «Details | oneworld» . Besøkt 14. februar 2020. 

Eksterne lenker

Kategorier: Chilenske flyselskaper | Oneworld | Flyselskaper etablert i 1929


Dato: 17.01.2021 12:54:26 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.