Líneas Aéreas del Estado - nowiki.org

Líneas Aéreas del EstadoLíneas Aéreas del Estado (LADE)
IATA: 5U – ICAO: LDE
KallesignalLADE
Grunnlagt1940
Startet flygninger1940
HovedflyplasserGeneral Enrique Mosconi
Jorge Newbery
Comandante Armando Tola
BonusprogramAerolíneas Plus
Antall fly27
Destinasjoner30
HovedkontorBuenos Aires
Nettsidehttp://www.lade.com.ar/

Líneas Aéreas del Estado (LADE) er et flyselskap som er basert i Comodoro Rivadavia i Argentina. Det er statseid og opereres av Argentinas luftforsvar. Selskapet gjennomfører innenlandsflygninger, hovedsakelig i Patagonia. Hovedbasen er General Enrique Mosconi internasjonale lufthavn i Comodoro Rivadavia med knutepunktene Aeroparque Jorge Newbery i Buenos Aires og Comandante Armando Tola internasjonale lufthavn i El Calafate.[1]

Flyselskapet ble etablert i september 1940 og startet flygninger samme år. Det het opprinnelig Líneas Aéreas Suroeste og ble konsolidert under det nåværende navnet i 1945 sammen med en annen del av luftforsvaret, Líneas Aéreas Noreste.[1]

LADE var frem til 2006 ett av kun to flyselskap som fremdeles opererte Boeing 707 i passasjertrafikk, med flygninger mellom til Río Gallegos og Comodoro Rivadavia fra El Palomar flybase nær Buenos Aires.

Referanser


  1. ^ a b «Directory: World Airlines». Flight International. 3. april 2007. s. 104. 

Eksterne lenker

Kategorier: Argentinske flyselskaper | Flyselskaper etablert i 1940


Dato: 26.08.2020 08:47:31 CEST

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Tillatelse: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.