Kuala Lumpur internasjonale lufthavn - nowiki.org

Kuala Lumpur internasjonale lufthavnKuala Lumpur internasjonale lufthavn
Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur
கோலாலம்பூர் சர்வதேச விமான நிலையம்
吉隆坡国际机场
IATA: KUL – ICAO: WMKK
Basisdata
FlyplasstypeOffentlig
EierStaten Malaysia
OperatørMalaysia Airports (Sepang) Sdn Bhd
BetjenerKuala Lumpur, Malaysia
BeliggenhetSepang, Selangor, Malaysia
Åpnet1998
Høyde21 m / 71 ft
Rullebane(r)
Retning Lengde Banedekke
m ft
14L/32R 4 124 13 530 Betong
14R/32L 4 056 13 288 Betong
Statistikk (2010)
Passasjerer 34 087 636
Frakt (tonn) 697 015
Flybevegelser 244 179
Nettside
www.klia.com.my

Kuala Lumpur internasjonale lufthavn

Sjekk lokale AIP for siste oppdateringer

Kuala Lumpur internasjonale lufthavn (IATA: KULICAO: WMKK) er hovedflyplassen til Malaysias hovedstad Kuala Lumpur, og er en av Sørøst-Asias største lufthavner. Den er også Malaysias viktigste internasjonale lufthavn. Den ble åpnet i 1998, og ligger i Sepang-distriktet, rundt 50 km sør for Kuala Lumpur.

Kuala Lumpur internasjonale lufthavn har en kapasitet på 35 millioner passasjerer og 1,2 millioner tonn frakt per år. Lufthavna drives av Malaysia Airports (MAHB) Sepang Sdn Bhd, og er hjemmebase for flyselskapene Malaysia Airlines, MASkargo, AirAsia, AirAsia X.

IATA-lufthavnkoden KUL ble arvet fra Malaysia tidligere hovedflyplass, Subang internasjonale lufthavn, som nå bare benyttes av propellfly, privatfly og en militærbase.

ReferanserEksterne lenker

Kategorier: Flyplasser i Malaysia
Kilde: Wikipedia - https://.wikipedia.org/wiki/Kuala Lumpur internasjonale lufthavn (Forfattere [Historie])    Tillatelse: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.


Dato: 24.08.2020 10:24:41 CEST - Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke LinkFang.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.