Kristin SverresdatterKristin Sverresdatter
Født1190
Norge
Død1213
Norge
Ektefelle Filippus Simonsson
Far Sverre Sigurdsson
Mor Margareta Eriksdatter
Søsken Håkon III Sverresson, Sigurd Lavard
Beskjeftigelse Prinsesse
Nasjonalitet Norge

Kristin Sverresdatter (Kristín Sverrisdóttir), fødselsår og fødested ukjent, død 1213, trolig i Oslo, var kongsdatter og kongehustru. Foreldrene var kong Sverre Sigurdsson og dronning Margrete Eriksdatter, og hun var dermed halvsøster til kong Håkon 3 Sverresson (før 1185–1204). Hun ble i 1209 gift med baglerkongen Filippus Simonsson.

Som datter av kong Sverre og hans svenske dronning ser det ut til at jomfru Kristin mente hun var eslet til en stor fremtid. Da hun ble festet bort til baglerkongen Filippus Simonsson som et ledd i forliket og riksdelingen mellom birkebeinere og baglere 1208, var hun angivelig lite fornøyd. Men hun søkte etter alt å dømme å gjøre det beste ut av situasjonen. Etter noen års ekteskap ble Kristin med barn, men døde i barselseng 1213.

KilderForgjenger:
 Margareta Eriksdatter (Eriksætten) 
Dronning av Norge
Etterfølger:
 Margrete Skulesdatter Kategorier: Fødsler i 1190 | Dødsfall i 1213 | Norske prinsesser | Norges dronninger | Personer fra middelalderen


Dato: 19.01.2021 09:37:12 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.