Christian Science


(Omdirigert fra Kristen_Vitenskap)


Christian Science («Kristen Vitenskap») er en kristen trosretning som ble grunnlagt av Mary Baker Eddy i 1879.

I 1875 utga Mary Baker Eddy boken Science and Health with Key to the Scriptures, der hun presenterer et åndelig helberedelsessystem basert på kristen bønn, og Jesu og profetenes helbredelser i Bibelen. Sekten tilbyr en spesiell fortolkning av kristen tro. Christian Science lærer at Guds virkelighet fornekter en virkelighet bestående av synd, sykdom, død og den materielle verden. Redegjørelser av mirakuløse helbredelser er vanlige i kirken, og tilhengerne avviser ofte tradisjonell medisinsk behandling. Dette har ført til at sektmedlemmer – og ikke minst barn av sådanne – har dødd av sykdommer som enkelt kunne ha blitt kurert med medisinsk behandling[1].

Kirken, som har hovedkvarter i Boston i USA og har underavdelinger også utenfor USA. Christian Science har virksomhet i Sverige, Danmark og Finland. Tidligere har de også hatt organiserte forsamlinger i Norge.[2]

Referanser


  1. ^ Karas foreldre ba og lot henne dø Arkivert 2. mars 2009 hos Wayback Machine.
  2. ^ Sekten som ikke går til lege: - All sykdom er innbilning, VG, 12. november 1977

Eksterne lenker

Kategorier: Kristne samfunn | Esoterisme | Antitrinitarisme | Etableringer i 1879


Dato: 17.01.2021 03:26:40 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.