Krigsveterandepartementet (USA)Krigsveterandepartementet
Department of Veterans Affairs
VA
TypeDepartement
VirkeområdeUSA
Etablert21. juli 1930; 90 år siden
HovedkontorWashington, DC
UnderlagtUSAs føderale myndigheter
FokusKrigsveteraner
Budsjett78,4 mrd. dollar (2013)
Ansatte377 805 (2016)
Nettsideva.gov

Krigsveterandepartementet (Department of Veterans Affairs, VA) er et departement i den amerikanske regjeringen med ansvar for å administrere velferdsprogrammer for krigsveteraner og deres familier og etterlatte. VA ble opprettet i 1988 ved at etaten Veterans Administration, etablert i 1930, ble omgjort til eget departement. Både departementet og den tidligere etaten har sin oppdragsbeskrivelse fra president Abraham Lincolns andre innsettelsestale: «…to care for him who shall have borne the battle, and for his widow and his orphan…»

VA er den føderale regjeringens største departement etter Forsvarsdepartementet. VA har et årlig budsjett på over 60 milliarder dollar og har omkring 219 000 ansatte i hundrevis av krigsveteransykehus, klinikker, velferdskontorer og nasjonale gravlunder. Departementet er en av de største arbeidsgiverne for helsepersonell i USA.

Eksterne lenker

Kategorier: USAs føderale myndigheter | Etableringer i 1930


Dato: 16.01.2021 06:00:09 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.