Kos internasjonale lufthavn, «Hippocrates» - nowiki.org

Kos internasjonale lufthavn, «Hippocrates»Kos internasjonale lufthavn, «Hippocrates»
Κρατικός Αερολιμένας Κω, Ιπποκράτης
IATA: KGS – ICAO: LGKO
Basisdata
FlyplasstypeSivil
Betjener Kos, Hellas
Høyde126 m / 409 ft
36°47′36″N 27°5′30″Ø
Rullebane(r)
Retning Lengde Banedekke
m ft
14/32 2 390 7 841 Asfalt
Nettside
www.alxd.gr/AirportGuide/skiathos/skiathosE.html

Kos internasjonale lufthavn

Sjekk lokale AIP for siste oppdateringer

Kos internasjonale lufthavn, «Hippocrates» (IATA: KGS, ICAO: LGKO) er en lufthavn i Hellas. Den er befinner seg 26 kilometer vest for Kos by på øya Kos. Lufthavnen er oppkalt etter legen Hippocrates (født 460 f.Kr., død 377 f.Kr.), som levde og virket på øya.

Om sommeren er der mye charterfly som bringer vesteuropeiske turister til øya. Lufthavnen betjener hvert år cirka 2 millioner passasjerer.

Historie


Lufthavnen åpnet 4. april 1964 med en start- og landingsbane på 1.200 meter. Lufthavnen skulle være med på å fremme turistindustrien på øya. I 1973 forlenget man landingsbanen til de nåværende 2.390 meter, så større passasjerfly kunne lande. En ny lufthavnsterminal stod ferdig i 1980.

Eksterne lenker

Kategorier: Flyplasser i Hellas | Kos
Kilde: Wikipedia - https://.wikipedia.org/wiki/Kos internasjonale lufthavn, «Hippocrates» (Forfattere [Historie])    Tillatelse: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.


Dato: 26.08.2020 08:59:27 CEST - Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke LinkFang.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.