KorkFor kork i betydningen «lukkeredskap» for flasker og emballasje, se kork (propp/hette).
For KORK i betydningen «Kringkastingsorkesteret», se Kringkastingsorkestret.

Kork er et materiale som kommer fra korkeikens bark. Kork benyttes for å lukke flasker, særlig vinflasker. Benevnelsen betyr sekundært enhver propp som stenger igjen en flaske, og videre som lukker igjen andre hull som for eksempel sluk i vasker og badekar.

Materialet kork er fortsatt i bruk til vinflasker, selv om det har begynt å få en konkurrent i skrukorker og plastkorker. Kork benyttes også blant annet til redningsvester, livringer, korkmatter og som emballasje. På eldre fiskegarn ble kork mye brukt som flytemateriale.
Kategorier: Materialer


Dato: 17.01.2021 04:21:41 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.