KontinentEt kontinent (fra latin terra continens – «sammenhengende land») er et stort, sammenhengende landområde (fastland). Skal ikke forveksles med verdensdel som også omfatter øyene rundt, og som også handler om kulturell avgrensning; eller med kontinentalplater som handler om platetektonikk.

Etter en streng definisjon er det fire kontinenter: Afrika-Eurasia, Amerika, Antarktika og Australia. Afrika-Eurasia og Amerika er imidlertid delt nesten i to; de er kun forbundet med smale landbruer, så derfor er det vanlig å regne seks kontinenter, fra det største til det minste:

I prinsippet er det ikke noe annet enn størrelsen som er forskjell på kontinent og øy. Australia, det minste kontinentet, er omtrent 3,5 ganger så stort som Grønland, verdens største øy.

4 kontinenter[1][2]
       Amerika
          Afrika-Eurasia
    Australia     Antarktis
5 kontinenter
       Amerika
       Eurasia
    Afrika     Australia     Antarktis
5 kontinenter[3][4]
       Amerika
    Asia     Europa     Afrika     Australia
6 kontinenter     Nord-Amerika     Sør-Amerika        Eurasia     Afrika     Australia     Antarktis
6 kontinenter[1][2]
       Amerika
    Asia     Europa     Afrika     Australia     Antarktis
7 kontinenter     Nord-Amerika     Sør-Amerika     Asia     Europa     Afrika     Australia     Antarktis
*
       Den nye verden
          Den gamle verden

Se også


Referanser


  1. ^ a b Océano Uno, Diccionario Enciclopédico y Atlas Mundial, "Continente", page 392, 1730. ISBN 84-494-0188-7
  2. ^ a b Los Cinco Continentes (The Five Continents), Planeta-De Agostini Editions, 1997. ISBN 84-395-6054-0
  3. ^ Van Loon's Geography: The Story of the World We Live In, 1932, Simon and Schuster
  4. ^ The Olympic symbols. International Olympic Committee. 2002. Lausanne: Olympic Museum and Studies Centre. The five rings of the Olympic logo represent the five inhabited, participating continents (Africa, America, Asia, Europe, and Oceania Arkivert 24. mars 2009 hos Wayback Machine.); thus, Antarctica is excluded from the flag. Also see Association of National Olympic Committees : [1] [2] [3] [4] [5]

Eksterne lenker

Kategorier: Kontinenter | Geofysikk


Dato: 16.01.2021 01:10:18 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.