KirkehistorieKirkehistorie (Historia ecclesiastica) er en av de klassiske fire teologiske disipliner, og er sammen med studiet av Det gamle testamente og Det nye testamente en av de historiske disipliner innenfor kristen teologi. Kirkehistorie er som akademisk fag opptatt av kirken som objekt for vitenskapelig arbeid. «Kirke» forstås bredt slik at både institusjonhistorie, sosialhistorie og idéhistorie inkluderes i begrepet. De to første dekker i stor grad kristendommens praksis og den siste historisk teologi som kristendommens teori gjennom historien. En smalere forståelse av historisk teologi legger vekt på kirkens dogmehistoriske utvikling. Kirkehistorie benytter seg av samme metodiske grunnlag som både historiefaget, idéhistorie og religionshistorie.

Eusebius av Cæsarea (ca. 300) regnes vanligvis som kirkehistoriens far, men æren for den kritisk kirkehistorie gis normalt til Johann Lorenz von Mosheim (ca. 1750).

Kirkehistorien deles vanligvis inn i ulike perioder:
Kategorier: Kirkehistorie


Dato: 17.01.2021 02:07:15 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.