Kinesisk korkeikKinesisk korkeik

Kinesisk korkeik i England
Vitenskapelig(e)
navn
:
Quercus variabilis
Blume
Norsk(e) navn: kinesisk korkeik
Biologisk klassifikasjon:
Rike: planter
Divisjon: karplanter
Klasse: blomsterplanter
Orden: Fagales
Familie: bøkefamilien
Slekt: eik
IUCNs rødliste:
livskraftig
Habitat: skog
Utbredelse: Øst-Asia

Kinesisk korkeik (Quercus variabilis) er et løvfellende tre i eikeslekta.

Det blir opptil 30 m høyt. Barken er svært tykk og korkaktig med dype, korte furer og brede ribber. Krona er glissen med kraftige, horisontale greiner. Bladene er omvendt eggformede, 8–15 cm lange og 2–6 cm brede. Det er 15–18 par bladnerver som ender i en 6–7 mm lang tann. Undersiden av bladene er sølvhåret og oversiden glinsende mørkegrønn. Treet blomstrer i mars–april, og nøttene er modne i september–oktober neste år. Nøtteskåla, cupola, er 1,5 cm høy og 2,5–4 cm bred. Den omslutter to tredjedeler av nøtta.

Arten vokser i Kina, Japan og Korea. Den benyttes litt til produksjon av kork, men spiller mindre rolle enn den egentlige korkeik (Quercus suber) fra middelhavslandene.

Kilder


Eksterne lenker

Kategorier: Eikeslekten


Dato: 18.01.2021 07:45:45 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.