KerygmaKerygma (gr. κήρυγμα bekjentgjørelse, forkynnelse) er faglig begrep i teologi og betegner kristen forkynnelse, og er et synonym for evangelium eller ordet.

Ordet opptrer i Det nye testamente åtte ganger, to ganger i den generelle betydning forkynnelse (Matt 12,41 = Luk 11,32) og seks ganger i betydningen godt budskap/ordet (1 Kor 1,21; 2,4; 15,14; Rom 16,25; 2 Tim 4,17; Tit 1,3).

I moderne bibelvitenskap og teologi brukes begrepet ofte som terminus technicus, i forskjellige betydninger, om den tidlige kristne tros natur og innhold. Begrepet har særlig spilt en rolle innenfor det som ofte er omtalt som kerygmatisk teologi, spesielt hos dogmatikeren Karl Barth. Nytestamentleren Rudolf Bultmann har videreutviklet begrepet i en eksistensialistisk retning.
Kategorier: Kristen teologi | Dogmatisk teologi | Matteusevangeliet | Lukasevangeliet | Første korinterbrev | Romerbrevet | Andre Timoteusbrev | Titusbrevet | Greske ord og uttrykk


Dato: 23.01.2021 12:34:29 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.