KairakkumKairakkum er Tadsjikistans største kunstige innsjø. Den ligger i Ferganadalen i provinsen Sughd øst for byene Kairakkum og Khujand.

Innsjøens areal er 513 km², volumet er 4,2 km³ og strandlinjen er 137 km lang. Største dybde er 25 m. Disse tallene kan variere noe ettersom det er en reguleringshøyde på 7 m. Innsjøen ligger 348 meter over havet. Nedbørfeltet til sjøen utgjør 130 000 km².[1]

Innsjøen ble dannet da elven Syr-Darja ble demmet opp i 1957.

Fisk i innsjøen er blant annet karpe, malle, brasme og gjedde. En malle på 120 kg ble fisket i 1992.[2]

Referanser

Kategorier: Innsjøer i Tadsjikistan


Dato: 17.01.2021 06:41:38 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.