Kadomske orogeneseKadomske orogenese var en tektonisk hendelse eller serie av hendelser sent i Neoproterozoikum, omkring 650-550 millioner år siden, som antagelig omfattet dannelse av fjellkjeder. Denne foregikk ved kanten av Gondwana kontinentet, omfattet en eller flere kollisjoner av øybuer og dannelse av ny jordskorpe ved en subduksjonssone. Orogenesen ommfattet antagelig terrengene omkring Avalonia, Armorica og Iberia. Bergarter som ble erodert i orogenesen, er funnet i flere områder i Europa, deriblant nordlige deler av Frankrike, de engelske Midlands, sørlige Tyskland, Böhmen, sørlige Polen og sørvestlige del av Iberiahalvøya. Navnet kommer fra Cadomus, Latinsk navn for Caen, nordlige Frankrike.
Kategorier: Platetektonikk | Fjellkjeder | Europeisk geologi


Dato: 19.01.2021 09:45:49 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.