Justisdepartementet (USA)Justisdepartementet
Department of Justice
TypeJustisdepartement
VirkeområdeUSA
Etablert1. juli 1870; 150 år siden[1]
HovedkontorWashington, DC
UnderlagtUSAs føderale myndigheter
Ansatte113 543 (2012)
Nettsidejustice.gov

Det amerikanske justisdepartementet (engelsk: Department of Justice) er et departement i den amerikanske regjeringen med ansvar for rettshåndhevelse. Departementet ledes av generaladvokaten, et embede opprettet i 1789.

Departementet har mer enn 115 000 ansatte,[2] herunder 10 000 advokater.[3]

Innhold

Organisasjon


Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives 1972
Bureau of Prisons 1930
Drug Enforcement Administration 1973
Federal Bureau of Investigation 1908
U.S. Marshals Service 1789

Se også


Referanser


Eksterne lenker

Kategorier: Justisdepartementet (USA) | Justis- og innenriksdepartementer | Etableringer i 1870


Dato: 16.01.2021 03:07:40 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.