Julian CasablancasJulian Casablancas
FødtJulian Fernando Casablancas
23. august 1978[1][2] (42 år)
New York[3]
Far John Casablancas
Utdannet ved Dwight School, Lycée Français de New York
Beskjeftigelse Sanger, låtskriver, singer-songwriter, plateartist
Nasjonalitet USA
Musikalsk karriere
SjangerRock, indierock, synthpop, garage rock
InstrumentBassgitar, munnspill, vokal, sang
Stemmetypebaryton
Aktive år1998
PlateselskapCult Records, Rough Trade, RCA, Sony BMG
Nettstedhttp://www.juliancasablancas.com
IMDbIMDb

Julian Fernando Casablancas (født 23. august 1978) er en amerikansk sanger og vokalist i gruppa The Strokes.

Casablancas er sønn av grunnleggeren av Elite Model Management, John Casablancas og Jeanette Christjansen, en dansk modell som var Miss Danmark i 1965. Hans foreldre skilte seg da han var svært ung og han ble sendt til eliteskolen Institut De Le Rosey og senere på Dwight School i New York City. Etter foreldrenes skilsmisse bodde Casablancas sammen med sin mor.

Allerede som barn ble han kamerat med Nikolai Fraiture og han møtte en annen fra bandet på eliteskolen, Albert Hammond Jr., og da han ble overført til eliteskolen i New York City møtte han resten av gruppa; Nick Valensi og Fabrizio Moretti.

Julian Casablancas blir referert til i Courtney Loves sang But Julian, I'm a little older than you.

Han skriver gruppas musikk, med ett unntak; han deler kreditten for sangen Automatic Stop på gruppas andre album, «Room on Fire».

Casablancas er kjent for sin notoriske skjeve lyrikk, sammen med hans varemerke med å synge grøtete, og blir derfor ofte sammenlignet med Lou Reed og Velvet Underground. Med The Strokes ble han og gruppa frontfigurer for garasjerock-eksplosjonen i 2001.

The Strokes gjorde ferdig deres fjerde album «Angles» i 2011.

Julian Casablancas giftet seg med Juliet Joslin 5. februar 2005, tidligere assisterende manager til The Strokes.I mars 2010 fikk de en sønn som ble gitt navnet Cal.

Referanser


  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 27. april 2014
  2. ^ Internet Movie Database, besøkt 20. juni 2019
  3. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 14. desember 2014

Eksterne lenker


Kategorier: Fødsler i 1978 | Sangere fra USA | Personer fra USA av dansk opphav | Personer fra USA av spansk opphav | Personer fra New York City


Dato: 16.01.2021 06:30:27 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.