Jukkis UotilaJukkis Uotila
Født23. august 1960[1] (60 år)
Helsingfors
Beskjeftigelse Musiker[2], universitetslærer, dirigent, komponist, trommeslager
Nasjonalitet Finland
Musikalsk karriere
SjangerJazz
InstrumentTrommesett
IMDbIMDb

Jukkis Uotila (født 23. august 1960 i Helsingfors) er en finsk jazzmusiker (trommer) og komponist, kjent fra egne, såvel som et hundretall innspillinger med internasjonale jazzstorheter[trenger referanse].

Hans første utgivelse var Introspection med bl.a. Randy Brecker, Bob Mintzer og Dave Liebman (1984). Samme besetning var sentral på Avenida (1987), der forøvrig også John Scofield var med. Med eget band Lars Danielsson, Lars Jansson, Mike Stern og Bob Berg ga ut Jukkis Uotila Band Live (1990). Han mottok Yrjö-prisen 1991. Med egen kvartett utkom Fast Company (1998), etterfulgt av Hunters and Gatherers (2000) og Meninas (2005).

Han ble dekan for jazzlinjen ved Sibelius-akademiet, senere utnevnt til professor (1994).[trenger referanse]

Referanser


  1. ^ ČSFD, ČSFD person-ID 139180
  2. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 25. juni 2015

Eksterne lenker


Kategorier: Fødsler i 1960 | Finske trommeslagere | Finske komponister | Jazztrommeslagere | Personer fra Helsingfors


Dato: 17.01.2021 12:25:24 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.