JudaspengerJudaspenger, eller blodpenger, er penger som man har fått betalt for drap, forræderi eller andre ugjerninger mot andre. Betegnelsen judaspenger har navn etter de tretti sølvpengene som Judas Iskariot, som var en av Jesu tolv displer, ifølge Matteus-evangeliet i Bibelen (Matt 27,6)[1][2] fikk for å forråde sin læremester og herre. Judas blir i tradisjonell kristen kultur sett på den store forræderen; at han dessuten gjorde det for penger har på antijudaistisk og antisemittisk vis blitt betraktet som typisk for jødisk griskhet og gjerrighet. For øvrig skal Judas ha vært den som bar og styrte med disiplenes penger.

Judaspenger er også et annet navn på månefiol (på latin Lunaria annua) og de breie, sølvaktige skilleveggene i skulpene (fruktkapslene) av planten som blir igjen når klaffene er falt av.

Innhold

Bilder


Se også


Referanser


Eksterne lenker

Kategorier: Symboler | Penger | Matteusevangeliet


Dato: 17.01.2021 02:30:38 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.