Josef, Jesu fosterfarJosef var ifølge Bibelen, Matteus evangeliet, gift med Maria, Jesu mor og var snekker og tømrer. (Matt. 13,55)[1] Josef tilhørte kongeætten, og anerkjennelsen av Jesu slektslinje tilbake til kongene var derfor viktig.[2] (Matt. kap. 1)

Han var forlovet med Maria da hun mottok engelens budskap om at hun skulle føde Jesus. Etter noen kvaler tok Josef på seg oppgaven som Jesu stefar.

Bibelen gir få detaljer om Josefs senere liv, og sier ikke når han døde.

Josef står senest oppført i Bibelen i Lukas evangeliet i kapittel 2[3], under Jesus som tolvåring i tempelet. Siden Bibelen ikke gir mange detaljer som Josefs senere liv, kan det se ut til at han i motsetning til Maria døde før Jesu korsfestelse.

Han regnes i dag som helgen og er arbeidernes skytshelgen. Festdag 19. mars samt 1. mai (Josef arbeidernes dag).

Referanser

Kategorier: Bibelske personer | Snekkere | Matteusevangeliet | Lukasevangeliet | Personer fra Betlehem


Dato: 15.01.2021 09:17:00 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.