Jon CorzineJon Corzine
Født1. januar 1947 (74 år)
Taylorville[1]
Utdannet ved University of Illinois i Urbana-Champaign (–1969)[1], Booth School of Business, University of Chicago (–1973)[1]
Beskjeftigelse Politiker, bankansatt, administrerende direktør[1]
Parti Det demokratiske parti
Nasjonalitet USA
Medlem av Phi Beta Kappa
Signatur

Jon Stevens Corzine (født 1. januar 1947) er en amerikansk forretningsmann og tidligere politiker for Det demokratiske parti fra New Jersey. Han er administrerende direktør i meglerhuset MF Global, og har tidligere ledet investeringsbanken Goldman Sachs. I 2000 ble han valgt inn i det amerikanske senatet, men fullførte ikke perioden han var innvalgt for. I stedet ble han valgt til New Jerseys guvernør. Han tapte gjenvalget i 2009 for republikaneren CHris Christie.

Referanser


Eksterne lenkerForgjenger:
 Stephen Friedman 
Administrerende direktør i Goldman Sachs
Etterfølger:
 Henry Paulson 
Forgjenger:
 Frank Lautenberg 
Klasse 1-senator fra New Jersey
Etterfølger:
 Robert Menendez 
Forgjenger:
 Richard Codey 
New Jerseys guvernør
Etterfølger:
 Chris Christie Kategorier: Fødsler i 1947 | Guvernører i New Jersey | Senatorer fra New Jersey | Personer fra Christian County i Illinois


Dato: 15.01.2021 09:07:57 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.