Jomo Kenyatta internasjonale lufthavn - nowiki.org

Jomo Kenyatta internasjonale lufthavnJomo Kenyatta internasjonale lufthavn
Jomo Kenyatta International Airport
IATA: NBO – ICAO: HKJK
Basisdata
FlyplasstypeSivil - militær
OperatørKenya Airports Authority
BetjenerNairobi, Kenya
Høyde1624 m / 5327 ft
1°19′9″S 36°55′39″Ø
Rullebane(r)
Retning Lengde Banedekke
m ft
06/24 4 117 13 507 Asfalt
Statistikk (2007)
Passasjerer 5 104 791
Nettside
www.kenyaairports.co.ke

Jomo Kenyatta internasjonale lufthavn

Sjekk lokale AIP for siste oppdateringer

Jomo Kenyatta internasjonale lufthavn (IATA: NBO, ICAO: HKJK) er Nairobis hovedflyplass. Det er den største flyplassen i Øst- og Sentral-Afrika, og den 6. største flyplassen i Afrika. Flyplassen har fått sitt nåværende navn etter Kenyas første statsminister og president Jomo Kenyatta.

Flyplassen er lokalisert i forstaden Embakasi sydøst for Nairobi, ca. 20 kilometer fra Nairobi sentrum. Hovedveien mellom Mombasa og Kampala i Uganda passerer like syd for flyplassen.

Historie


Nairobi Embakasi lufthavn ble åpnet i mai 1958. Etter planen skulle flyplassen vært åpnet av Dronningmoren. Hun var imidlertid forsinket etter reise i Australia, og seremonien ble derfor avholdt av Evelyn Baring, Kenyas siste koloniguvernør.[1] Flyplassen ble senere omdøpt til Jomo Kenyatta internasjonale lufthavn.

Opprinnelig lå flyplassens terminalbygning nordvest for rullebanen. Denne ble erstattet av en ny terminalbygning på motsatt side av rullebanen på 70-tallet, og brukes i dag av det kenyanske luftforsvaret. Den gamle terminalen omtales fortsatt som Gamle Embakasi lufthavn.[2]

Referanser


Eksterne lenker

Kategorier: Flyplasser i Kenya | Nairobi | 1950-årene i Kenya
Kilde: Wikipedia - https://.wikipedia.org/wiki/Jomo Kenyatta internasjonale lufthavn (Forfattere [Historie])    Tillatelse: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.


Dato: 25.08.2020 08:55:45 CEST - Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke LinkFang.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.