Johannes QuastenJohannes Quasten
Født3. mai 1900[1][2][3]
Duisburg
Død10. mars 1987[1][2][3] (86 år)
Freiburg im Breisgau[4]
Utdannet ved Universitetet i Münster
Beskjeftigelse Kirkehistoriker, universitetslærer, katolsk prest
Nasjonalitet Tyskland
Medlem av American Academy of Arts and Sciences

Johannes Quasten (født 3. mai 1900 i Homberg i Tyskland, død 10. mars 1987 i Freiburg im Breisgau) var en katolsk teolog og patristiker.

Liv og virke


Quasten studerte katolsk teologi ved Westfälische Wilhelms-Universität i Münster. I 1926 ble han presteviet. I 1927 tok han under F.J. Dölger i Münster doktorgraden med et arbeid om Musik und Gesang in den Kulten der heidnischen Antike und christlichen Frühzeit. Videre studier fulgte i 1927-1929 i Roma ved Pontificio Istituto di Archeologia Cristiana; samtidig var han kapellan ved Campo Santo Teutonico.

Etter konflikter med det nasjonalsosialistiske regime og tap av venia legendi flyttet han til Roma. Takket være formidling fra Clemens August Graf von Galen og anbefaling fra kardinalene Pacelli (den senere pave Pius XII) og Mercati ble han i 1938 professor ved Catholic University of America i Washington D.C. Fra 1945 til 1949 var han dekan for dets teologiske fakultet, og fra 1949 senator for universitetet.

Quasten er forfatter at flerbindsverket Patrology om den teologiske og dogmehistoriske utvikling. Det ble et standardverk for engelsktalende interesserte.

Han var på oppdrag av pave Johannes XXIII i 1960 med på å forberede sakspapirer for det annet vatikankonsils arbeid med den katolske liturgi, og i 1964 utnevnte pave Paul VI ham til Consultor Consilii ad exsequendam Constitutionem de sacra Liturgia.

Referanser


  1. ^ a b Gemeinsame Normdatei, besøkt 9. april 2014
  2. ^ a b Autorités BnF, data.bnf.fr , besøkt 10. oktober 2015
  3. ^ a b AlKindi, General Diamond Catalogue ID 47084
  4. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 30. desember 2014Kategorier: Fødsler i 1900 | Dødsfall i 1987 | Tyske katolske prester | Tyske katolske teologer | Patristikere | Personer fra Duisburg


Dato: 17.01.2021 06:16:25 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.