Johan Oscar SmithJohan Oscar Smith
Født11. oktober 1871
Fredrikstad
Død1. mai 1943 (71 år)
Horten
Søsken Aksel Smith
Barn Aksel Johan Smith
Beskjeftigelse Forkynner, Master Chief Petty Officer, skribent
Nasjonalitet Norge
Tjenestetid40 år
Tjenestegjort ombord på«Thor», Sleipner

Johan Oscar Smith (født 11. oktober 1871 i Fredrikstad, død 1. mai 1943 i Horten) var en norsk lekpredikant og frikirkeleder, kjent som grunnleggeren av den frikirkelige menigheten Brunstad Christian Church (også kjent som «Smiths venner»).

Innhold

Liv og virke


Johan Oscar Smith ble født i Fredrikstad i 1871 og vokste opp i et kristent hjem. Etter å ha seilt i koffardifart som ungdom, flyttet han til Horten, hvor han begynte på Sjømilitære Korps som 17-åring. Han oppnådde graden overkanonér, og tjenestegjorde i den norske Marinen i nesten 40 år. 26 år gammel, i 1898, omvendte han seg til Gud ombord på monitoren «Thor» og kom frem til den forståelsen som er grunnlaget for Brunstad Christian Church doktrine i dag. Senere dannet han en menighet, blant annet sammen med sin bror Aksel Smith, som da var tannlege, og Elias Aslaksen. Aslaksen ble den ledende skikkelsen i menigheten etter Johan Oscar Smiths død i 1943.

Bibliografi


Litteratur


Eksterne lenker

Kategorier: Stiftere av kristne trosretninger | Norske pastorer og predikanter i Brunstad Christian Church | Norske oppbyggelsesforfattere | Personer fra Fredrikstad kommune | Fødsler i 1871 | Dødsfall i 1943


Dato: 16.01.2021 03:59:08 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.