James RedfieldJames Redfield
Født19. mars 1950[1][2][3] (70 år)
Birmingham
Utdannet ved Auburn University
Beskjeftigelse Skribent[4], manusforfatter, filmprodusent
Nasjonalitet USA

James Redfield (født 19. mars 1950) er en amerikansk forfatter fra Birmingham (Alabama), mest kjent for den new age-inspirerte romanen Den niende innsikt (1995; engelsk The Celestine Prophecy 1993). Boken har fått flere oppfølgere, senest The Twelfth insight i 2011.

Han arbeidet som terapeut i mer enn femten år, før han inspirert av østlig tenkning og sin tilknytning til Human Potential Movement brøt av og begynte å skrive.

Romanen Den niende innsikt er skrevet i førsteperson, har trekk av å være en spenningsroman, og skildrer hovedpersonens reise til Peru for å finne ni hemmelige åndelige innsikter i et manuskript. «Samtlige av disse innsiktene er ideer som ofte gjentas i New Age, så som at tilsynelatende sammentreff har en åndelig betydning, at verdenshistorien kan forstås som en åndelig utvikling som til slutt vil kulminere i en ny tidsalder, samt at mennesket består av eller besitter spesielle åndelige energier.»[5]

Referanser


  1. ^ Babelio, Babelio forfatter-ID 5119
  2. ^ Internet Speculative Fiction Database, ISFDB forfatter-ID 9867 , besøkt 9. oktober 2017
  3. ^ Social Networks and Archival Context, SNAC Ark-ID w6dp9zw3 , besøkt 9. oktober 2017
  4. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 25. juni 2015
  5. ^ Sitat fra Mehren & Skys innledning i antologien New Age, 2007. Et utdrag fra Den niende innsikt inngår i denne antologien.

Eksterne lenker


Kategorier: Fødsler i 1950 | Forfattere fra USA | New age | Religiøse lærere og filosofer representert i bokserien Verdens hellige skrifter | Personer fra Birmingham i Alabama


Dato: 17.01.2021 05:41:20 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.