Jürgen Moltmann



Jürgen Moltmann
Født8. april 1926[1][2][3][4] (94 år)
Hamburg[5]
Utdannet ved Georg-August-Universität Göttingen
Beskjeftigelse Teolog[6], universitetslærer
Nasjonalitet Tyskland
Utmerkelser
7 oppføringer
Baden-Württembergs fortjenstorden, Grawemeyer Award (2000), Ernst-Blochprisen (1994), æresdoktor av universitetet Alexandre-Jean-Cuza de Iași, æresdoktor ved Universitetet i St. Andrews, æresdoktor ved Katholieke Universiteit Leuven, honorary doctor of the Duke University

Jürgen Moltmann (født 8. april 1926 i Hamburg) er emeritert professor i protestantisk teologi ved Eberhard-Karls-Universität i Tübingen. Han har preget deler av nyere protestantisk teologi, særlig eskatologien (læren om de siste ting og tider), øko-teologien og frigjøringsteologien. Han er gift med den feministiske teologen Elisabeth Moltmann-Wendel.

Innhold

Sentrale verker


I 1964 utkom verket Theologie der Hoffnung, som gav Moltmann en internasjonal anerkjennelse. I 1972 kom Der gekreuzigte Gott, hans sterkt trinitarisk pregede kristologi, og i 1975 Kirche in der Kraft des Geistes som er en ekklesiologi som forklarer Kirken som et samfunn sterkt preget av Jesu ånd.

I 2006 utgav Moltmann sin selvbiografi Weiter Raum: Eine Lebensgeschichte.

Referanser


  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 9. april 2014
  2. ^ AlKindi, General Diamond Catalogue ID 7050
  3. ^ Brockhaus Enzyklopädie, Brockhaus Online-Enzyklopädie-id moltmann-jurgen
  4. ^ Munzinger-Archiv, Munzinger IBA 00000011731 , besøkt 9. oktober 2017
  5. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 10. desember 2014
  6. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 25. juni 2015

Litteratur


Eksterne lenker






Kategorier: Fødsler i 1926 | Tyske reformerte teologer | Personer fra Hamburg


Dato: 17.01.2021 04:01:53 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.