Jødiske språkJødiske språk er en gruppe språk som har utvikla seg i forskjellige jødiske samfunn i Europa, Sør- og Sørvest-Asia og nordlige Afrika. Den vanlige måten slike språk ble til på var at hebraiske ord og uttrykk som ble brukt til å uttrykke jødiske ideer og saker, ble lagt til det vanlige ordforrådet i et språk. Fordi mange jødiske samfunn har vært veldig isolerte, inneholder mange jødiske språk ord og lingvistiske strukturer lenge etter at disse har forsvunnet fra moderspråket.

Bibliografi


Eksterne lenker

Kategorier: Jødiske språk | Språk


Dato: 17.01.2021 12:32:55 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.