Jörg JakscheJörg Jaksche
Født23. juli 1976 (44 år)
Fürth
Beskjeftigelse Sykkelrytter
Nasjonalitet Tyskland

Jörg Jaksche (født 23. juli 1976 i Fürth, Tyskland) er en tysk syklist som ble proff i 1997. Han har vært en svært god hjelperytter, og har også flere gode sammenlagtplasseringer i etapperitt som Paris-Nice og Sveits rundt. Hans beste resultat er nok seieren i Paris-Nice i 2004.
Jaksche hadde flere plasseringer blant de 20 beste sammenlagt i Tour de France, selv om han var hjelperytter. I 2003 ble han nummer 17 sammenlagt, og gikk sannsynligvis glipp av en 14.-plass fordi han tapte over 4 minutter da han ventet med lagkameraten Joseba Beloki etter hans dramatiske fall på den 9. etappen.

Innhold

Operación Puerto


Jaksches navn kom opp i forbindelse med dopingsaken rundt Eufemiano Fuentes og den såkalte Operación Puerto våren 2006, men han ble ikke dømt for noe på det tidspunktet. Da Liberty Seguros trakk seg som sponsor for laget sommeren 2006, fulgte Jaksche med over til Team Astana, men han fikk ikke kontrakt for 2007, og han slet lenge med å finne et nytt lag. Til slutt fikk han kontrakt med Tinkoff Credit Systems, som ved starten av 2007 også hadde de tidligere dopingdømte rytterne Tyler Hamilton og Danilo Hondo i stallen. 30. april ble han suspendert av Tinkoff på grunn av dopingmistanken, men han kom tilbake i slutten av mai og vant Circuit de Lorraine. I slutten av juni 2007 innrømmet Jaksche å ha brukt EPO og bloddoping siden juni 1997, og sa at han ville samarbeide med dopingetterforskerne for å få en kortest mulig straff.[1] 19. september ble Jaksche utestengt i 1 år. Dommen hadde tilbakevirkende kraft, noe som betyr at Jaksche kunne være tilbake som syklist 2. juli 2008. Grunnen til at straffen ble såpass kort, var hans innrømmelser og samarbeid med etterforskerne. Han ble ilagt straffen av det østerrikske sykkelforbundet, fordi han nå bor i Østerrike.

Lag


Viktigste resultater


Referanser


  1. ^ «Radsport: Jaksche gesteht jahrelanges Doping» . Spiegel Online. 30. juni 2007. Besøkt 28. juni 2017. 

Eksterne lenker

Kategorier: Fødsler i 1976 | Tyske syklister | Dopingsaker i sykling | Personer fra Fürth


Dato: 18.01.2021 12:41:26 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.