IstaravshanIstaravshan
Land Tadsjikistan
ProvinsSughd
TidssoneUTC+05:00
Postnummer735610
Areal900 km²
Befolkning57 400 (2013)
Bef.tetthet63,78 innb./km²
Høyde over havet992 meter

Istaravshan

Istaravshan er en by i Sughd-provinsen ca 1000 meter over havet nord i Tadsjikistan med ca 60 000 innbyggere. Byen skal etter sigende være grunnlagt av Kyros ca 600 år f. Kr under navnet Cyropol. Andre navn på byen har vært Kurukada, Kir og Ustrushana. Byen bar senere navn i forskjellige varianter av Ura-Tube, Ura-Tyube eller Ura-Teppa. Sitt nåværende navn fikk byen i november 2000.

Istaravshan er en av de eldste byene i Sentral-Asia, og feiret 2500-årsjubileum i 2002. Byen hadde tidligere en 6 km lang bymur og et citadell, og har lenge vært kjent for utsøkt håndverk og handel. På 1200-tallet ble byen ødelagt av mongolene, men ble senere bygd opp igjen. Den var et viktig punkt på Silkeveien mellom øst og vest.

Flere historiske og arkitektoniske bygninger vitner fremdeles om byens lange historie.[1]

Referanser


  1. ^ «Arkivert kopi» . Arkivert fra originalen 11. oktober 2011. Besøkt 9. august 2011. Kategorier: Byer i Tadsjikistan


Dato: 17.01.2021 06:42:55 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.