İskenderunbukta


(Omdirigert fra Iskenderunbukta)


İskenderunbukta (tyrkisk: İskenderun Körfezi) er en bukt i det østlige Middelhavet. Den ligger på sørkysten av Tyrkia, ikke langt fra grensen til Syria. Øst for bukta ligger den tyrkiske provisenen Hatay med byen İskenderun, som har gitt navn til bukten.

De østlige og sørlige kystene av havbukten har blitt formet av Nurfjellene (tyrkisk: Amanos Dağları, som bokstavelig betyr «fjellene av hellig lys»). På den vestlige kystlinjen ligger den antikke greske og dagens moderne by Tarsus, et navn som fortsatt blir brukt, og på den østlige kystlinjen ligger de antikke greske byene Issos og Alexandretta, i dag omdøpt til İskenderun som ligger nær buktens sørlige kyst. På den nordlige kystlinjen ligger den historiske regionen Kilikia.
Kategorier: Bukter i Asia | Tyrkias geografi | Mersin (provins) | Hatay (provins) | Middelhavet


Dato: 17.01.2021 06:04:49 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.