IschiaIschia
Geografi
PlasseringTyrrenhavet
Areal46.3 km²
Høyeste punktEpomeo (788 m)
Administrasjon
Italia
RegionCampania
Demografi
Befolkning60 335 (2007)
Befolkningstetthet687/km²
Beliggenhet
Ischia (Italia)

Ischia er ei øy på Italias vestkyst. Ischia ligger i Tyrrenhavet, ut for Napoli. Ischia er ei vulkanøy, og er formet av en kompleks vulkan. Selve vulkanen heter Epomeo (788 moh.) Øya ble rystet av jordskjelv med en styrke på 3,6 den 21. august 2017.[1]

Øya, hvor turisme er viktig, er den største av de flegreiske øyene (italiensk: Isole Flegree). Den måler omtrentlig 10 øst til vest og 7 km fra nord til sør og har omtrent 34 km med kystlinje og en overflate 46,3 km2. Den er bortimot fullstendig bestående av fjell, og den høyeste fjelltoppen, Monte Epomeo, er 788 meter.[2]

Administrativ inndeling


Administrativt er Ischia delt i seks kommuner (comuni):

Referanser


  1. ^ «Minst to døde i jordskjelv på italiensk øy» , VG 22. august 2017
  2. ^ «Volcanological history of Ischia Island» . Arkivert fra originalen 30. september 2017. Besøkt 22. august 2017. 

Eksterne lenker

Kategorier: Campania | Øyer i Italia


Dato: 19.01.2021 09:41:35 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.