Internet ArchiveInternet Archive
TypeIdeell organisasjon
Etablert1996
StyrelederBrewster Kahle
HovedkontorSan Francisco
TjenesterWayback Machine, Open Library
Ansatte200
Nettsidearchive.org

Internet Archive er en ideell organisasjon som jobber med å skape og opprettholde et nettbasert bibliotek og arkiv bestående av internett- og multimediaressurser. Organisasjonen er geografisk plassert i San Francisco i California i USA.

Internet Archive tilbyr blant annet Wayback Machine, et digitalt internettarkiv. Innholdet inkluderer kopier av nettsider, som regel flere kopier tatt på forskjellige tidspunkter, dataprogrammer, filmer, bøker og lydopptak. Internettarkivet tilbyr gratis tilgang til alt innhold på siden.

For å sikre stabilitet, sikkerhet og tilgang er Internet Archive speilet hos Biblioteket i Alexandria.[1]

Referanser


  1. ^ «Web archive» . Bibliotheca Alexandrina. Arkivert fra originalen 12. oktober 2007. Besøkt 11. oktober 2007. 

Se også


Eksterne lenker

Kategorier: Organisasjoner fra USA | Ideelle organisasjoner | Digitale bibliotek | Databaser | Informatikkens historie | Etableringer i 1996 | Mottakere av Free Software Award for Projects of Social Benefit (FSF)


Dato: 17.01.2021 06:12:29 CET

Kilde: Wikipedia (Forfattere [Historie])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Endringer: Alle bilder og de fleste designelementer som er relatert til disse, ble fjernet. Noen ikoner ble erstattet av FontAwesome-Icons. Noen maler ble fjernet (som "artikkel trenger utvidelse) eller tilordnet (som" hatnotes "). CSS-klasser ble enten fjernet eller harmonisert.
Wikipedia-spesifikke koblinger som ikke fører til en artikkel eller kategori (som "Røde lenker", "koblinger til redigeringssiden", "koblinger til portaler") ble fjernet. Hver ekstern lenke har et ekstra FontAwesome-Icon. Ved siden av noen små endringer i design, ble media-container, kart, navigasjonsbokser, talte versjoner og Geo-mikroformater fjernet.

Vær oppmerksom på: Fordi det gitte innholdet automatisk blir hentet fra Wikipedia på det gitte tidspunktet, var og er det ikke mulig å kontrollere den manuelt. Derfor garanterer ikke nowiki.org nøyaktigheten og virkeligheten av det anskaffede innholdet. Hvis det er en informasjon som er feil for øyeblikket eller har en unøyaktig visning, må du gjerne kontakt oss: e-post.
Se også: Om oss & Personvern.